magazin
0

Pogledajte fotoreportažu o Suvadu Veletanliću, plesaču iz Ferhadije

Klix.ba
Foto: Vanja Čerimagić
Foto: Vanja Čerimagić
Sasvim običan dan plesača iz Ferhadije Suvada Veletanlića je zabilježio fotoreporter Vanja Čerimagić, a fotoreportažu objavljujemo u saradnji s portalom Fotografija.ba.

"Dobar vam dan poštovani građani Sarajeva, Bosne i Hercegovine i čitavog svijeta. Zovem se Suvad Veletanlić, poznat sam kao plesač Ferhadije. Izumitelj sam novog smjera plesanja 'Jii Coouu', na sve vrste muzike, bez konzumiranja droge. Moja do sada neostvarena želja je da prenesem svoj ples na omladinu", način je na koji se predstavlja plesa iz Ferhadije, čovjek koji je postao simbol sarajevskih ulica.

Plesač Ferhadije ili Suvad Veletanlić je prepoznatljivo lice Sarajeva. Sarajevo je imalo tu sreću ili nesreću da u protekla dva desetljeća prihvati mnoge legende kojih se raja i danas rado sjeća. Suvad je jedan od tih ljudi koji čine ovaj grad.

Serija fotografija "Jii Coouu" autora Vanje Čerimagića je nastala kao rad na seminaru Foundry Photojournalism Workshop 2013. i prikazuje jedan običan dan u životu Suvada Veletanlića.

[VSLIKA HREF="http://fotografija.ba/wp-content/uploads/2013/10/JII_COOUU_by_Vanja_Cerimagic.pdf"]1[/VSLIKA]

Klikni na sliku da vidiš fotoreportažu

Ukoliko želite objaviti svoju priču u ovoj rubrici javite se na [email protected]. Ranije objavljene fotogalerije možete pogledati ovdje.