Gosti iz regije, Švedske, Turske...
23

FOTO / Počelo zagrijavanje za Sarajevo Salsa Congress

Anadolija
U organizaciji plesnog kluba Romantik iz Sarajeva, a povodom održavanja petog Sarajevo Salsa Congressa koji će trajati od 24. do 27. januara, sinoć je upriličen pre-opening party dok će svečano otvorenje biti upriličeno danas u hotelu Holiday Inn.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
"Danas smo dobili nekoliko gostiju iz Slovenije, Turske, Švedske, Srbije i Hrvatske, dok sutra očekujemo veći broj gostiju, tako da je ovo večeras samo zagrijavanje za naš festival", izjavila je jučer za agenciju Anadolija trener i organizator festivala Nera Zejčirović.

Prema riječima Zejčirović plesni klub Romantik broji između 200 i 300 članova i ima više sekcija, koje se ogledaju u salsi, latino-američkim i društvenim plesovima.

"Otkako smo počeli da organizujemo ovaj kongres velika je zainteresovanost za salsu i ona raste iz godine u godinu", kazala je Zejčirović.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Ona je dodala da je salsa posljednjih deset godina veliki hit u svijetu i da se oni trude da prate taj trend i popularizuju salsu i u Sarajevu.

Jedan od gostiju ovogodišnjeg kongresa je i Šveđanin Jonas Wallgren, koji je drugi put na sarajevskom kongresu salse.

"Bio sam prošle godine, mnogo mi se svidjelo i odlučio sam da dođem ponovo", rekao je on, napominjući da je BiH do sada posjetio četiri puta, te obišao većinu gradova u zemlji.

Vezani članci