Karte rasprodane
51

FOTO / Plesna grupa Vatra Anadolije spremna za večerašnji spektakl u Zetri

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Plesna grupa Vatra Anadolije sprema se za večerašnji nastup pred sarajevskom publikom, a plesači ne skrivaju uzbuđenje zbog ponovnog nastupa u Sarajevu. Sve karte za ovu predstavu koja će se održati u Olimpijskoj dvorani Zetra su rasprodane.

Glavna plesačica Sinem Guven u izjavi za Anadoliju opisala je predstavu koju će danas izvesti pred sarajevskom publikom. Ona je kazala da se radi o borbi između dobra i zla i da je priča zasnovana na mitološkim događajima.

"Bit će to prije svega vizuelni spektakl", rekla je Guven.

Jedan od glavnih plesača i trener Can Ocak, koji od početka formiranja ove grupe, odnosno 13 godina, nastupa sa Vatrom Anadolije, kazao je da mu sarajevska publika nije strana, te da je ovo drugi put da nastupa u Sarajevu.

"Nadamo se da ćemo danas imati priliku za obilazak grada. BiH je zemlja plesa. Ovdje postoji kultura različitih plesova od narodnih, balkanskih, do stranih. Saznali smo da su rasprodane sve karte za našu predstavu, što nas je zaista usrećilo. Voljeli bismo doći i sa drugim predstavama poput 'Troye'", kazao je on.

Kako se moglo naslutiti zvijezda predstave trebao je biti gost iznenađenja Burak Ozcivit, koji u seriji "Sulejman Veličanstveni" oživljava lik Bali-bega, osmanlijskog zvaničnika sa prostora Balkana, ali njegov dolazak nije potvrđen.

Pomoćnik organizatora Mehmed Bajraktarević je kazao kako organizatori nisu nikad direktno rekli da će Ozcivit nastupati u okviru ove predstave.

"Da li će biti, neka ostane tajna. Bit će definitivno neko, ali sad ko će biti, to neka ostane iznenađenje, kako je i najavljeno", rekao je Bajraktarević.

Vatra Anadolije prikazuje tradicionalne plesove kroz balet, moderne plesove i različite discipline. Ova plesna grupa je svjetski poznata, a njihov nastup, u režiji Mustafe Erdogana, bit će u dva dijela od po 45 minuta.

Grupa je formirana 1999. godine, a danas ima 250 plesača i mogu nastupati u tri različite zemlje u isto vrijeme.

Vatra Anadolije je do sad nastupila u 87 zemalja svijeta, izvela 3.850 predstava, a gledalo ih je više od 35 miliona ljudi.