magazin
0

Pavarotti primljen u bolnicu u Modeni

FENA
Foto: AP;
Foto: AP;
Operska zvijezda Luciano Pavarotti primljen je radi testova u bolnicu u svom rodnom gradu Modeni, saopćili su u četvrtak bolnički zvaničnici i njegov menadžer.

Pavarotti, koji je podvrgnut operaciji raka pankreasa prošle godine, prebačen je u polikliniku u Modeni, saopćio je njegov menadžer Terri Robson. Ranije je bolnički portparol izjavio da je Pavarotti primljen u bolnicu u srijedu, javio je AP.

Robson i zvaničnici u bolnici odbili su dati razlog zašto je 71-godišnji tenor hospitaliziran, ali su lokalne dnevne novine Il Resto del Carlino javile da je riječ o upali pluća.

Robsoin je izjavio da će kasnije objaviti saopćenje za javnost.

Il Resto del Carlino je javio da je Pavarottiju dijagnosticirana upala pluća dok se odmarao s porodicom u svojoj vili u Pesaru, turističkom mjestu na Jadranu oko 200 kilometara jugoistočno od Modene.

U julu 2006., Pavarotti se pripremao da ode iz New Yorka kako bi nastavio svoju čuvenu oproštajnu turneju kada su mu doktori otkrili malignu masu na pankreasu, saopćio je tada Robson. On je podvrgnut operaciji u bolnici u New Yorku, a njegovi preostali koncerti za 2006. godinu su otkazani.

Rak pankreasa jedan je od najopasnijih oblika te bolesti, iako ljekari tvrde da je operacija poboljšala njegove šanse za preživljavanje.

Pavarottijeva supruga izjavila je u novinskom intervjuu prošlog mjeseca da se njen suprug "bori kao lav" protiv raka i da reaguje dobro na radioterpiju.

"Sada mogu reći da se on osjeća dobro. On reaguje dobro na peti krug radioterapije. On se bori kao lav i nikada nije podlegao strahu, također i zbog toga što je porodica uz njega", izjavila je Nicoletta Mantovani u intervjuu za italijanske dnevne novine La Stampa.

Sudeći po Mantovani, slavni tenor razmišlja o nastavku dobrotvornih koncerata "Pavarotti i prijatelji" koji se obično jednom godišnje održavaju u Modeni.

Robson, Pavarottijev menadžer sa sjedištem u Londonu, izjavio je u telefonskom intervjuu u julu da operski velikan uči i radi na snimanju duhovne muzike.