magazin
1

Paris Hilton nije zamijenila Mandelu i Luthera Kinga, tvit je lažan

Klix.ba
Paris Hilton
Paris Hilton
Nakon što je kasno sinoć preminuo Nelson Mandela, bivši južnoafrički predsjednik, na društvenim mrežama se pojavio navodni tvit poznate bogatašice i jetseterice Paris Hilton.

U tvitu koji je potpuno lažan, Hilton je zamijenila Nelsona Mandelu i Martina Luthera Kinga pripisujući bivšem južnoafričkom predsjedniku govor "I have a dream" američkog borca za ljudska prava. Naravno, kako to obično biva, mnogi mediji su bez provjeravanja informacije Hiltonovu odmah stavili na stub srama.

Lažni tvit
Lažni tvit

Paris je bila na petosatnom letu u trenutku kad je Mandela preminuo. Nekoliko sati kasnije, oglasila se preko zvaničnog Twitter naloga.

"Tek sam sletjela i čula za Mandelinu smrt. On je bio pravi heroj i svijet je bolje mjesto zahvaljujući njemu. Neka počiva u miru. Ko god je napisao taj lažni tvit nema poštovanja prema svijetu koji je sada u žalosti. Ovo isto važi i za medije koji su to objavili", napisala je Hilton.

Podsjetimo, Južnoafrički predsjednik Jacob Zuma saopćio je sinoć da je Mandela, ikona borbe protiv apartheida u Južnoj Africi i jedna od najutjecajnijih političkih ličnosti 20. stoljeća, preminuo u 96. godini.

Mandela (95) je iz bolnice, gdje je proveo skoro tri mjeseca zbog plućne infekcije, otpušten 1. septembra i od tada se nalazio u svojoj kući u predgrađu Johannesburga.

Proveo je 27 godina u zatvoru prije nego što je postao prvi crni južnoafrički predsjednik.