magazin
0

Paparazzi u Californiji će biti strogo kažnjeni za fotografisanje djece slavnih

Klix.ba
Paparazzi i ostali koji su maltretirali, odnosno konstantno fotografirali djecu slavnih osoba, od sada će se suočavati sa oštrijim kaznama u Californiji, odluka je koju je potpisao guverner Jerry Brown.

Zakon je sada strožiji za one koji fotografišu i snimaju djecu bez pristanka roditelja i na uznemirujući način. Slavne osobe poput glumica Halle Berry i Jennifer Garner su pozvale zastupnike da podrže ovakav zakon. Berry je čak i svjedočila pred nekoliko zakonodavnih odbora i kazala kako je njena kćerka bila istraumirana zbog fotografa koji je svaki dan bio u zasjedi blizu njene kuće i čekao ih kad će se pojaviti da ih fotografiše. Ona je također kazala da fotografi često viču i tako plaše djecu.

"Nadam se da je ovo početak kraja pretjerano agresivnih paparazza, čije je skandalozno ponašanje izazvalo toliku traumu i emocionalnu uznemirenost", navela je Berry u saopćenju za javnost.

Uznemiravanje djece na ovaj način moglo bi biti sankcionirano kaznom zatvora od godinu dana ili novčanim iznosom od 10.000 dolara, prenose američki mediji.