magazin
4

FOTO / Ovo su članovi žirija Jameson Empire Done in 60 Seconds Awards 2013. BiH

Klix.ba
Iako se organizuje prvi put u BiH, Jameson Done in 60 seconds privlači veliku pažnju. U prilog ovome govore i imena članova žirija ovogodišnjeg takmičenja, čiji će filmski ukus takmičari morati zadovoljiti kako bi se plasirali na završnu manifestaciju koja će se održati u Londonu u martu 2013. godine.

Članovi žirija Jameson Empire Awards Done in 60 second 2013. za Bosnu i Hercegovinu su Elmir Jukić - reditelj, Saša Hajduković - reditelj, Vildana Drljević - voditeljica Art kina Kriterion, Emir Pekmez - član odbora za odabir filmova na SFF-u i Almir Tucaković - predstavnik organizatora.

"Uvijek me fasciniralo kada neki mladi ljudi, koji nisu profesionalci u filmskom poslu, u masi motiva, dosjetki ili anegdota uspiju prepoznati bitno i složiti dobru priču. U tom neosviještenom procesu, tom potpuno intuitivnom postupku, često se da prepoznati čisti talent. Baš zbog tog talenta, u koji snažno vjerujem, mislim da je moguće da neki Bosanac ili Hercegovac preuzme glavnu nagradu na londonskom podiju", rekao je član žirija Elmir Jukić, reditelj serije "Lud, zbunjen, normalan".
Svi koji se žele prijaviti na takmičenje trebaju odabrati omiljeni film, snimiti svoju verziju u trajanju od samo 60 sekundi, uploadovati svoj video na Facebooku do 20. januara 2013. i pozvati svoje prijatelje da lajkaju njihov film.
"Pogledala sam prošlogodišnje pobjedničke filmove i oduševljena sam umjetničkom notom koju su takmičari provukli u svojim radovima", kazala je voditeljica Art kina Kriterion Vildana Drljević i dodala: "Mislim da u Bosni i Hercegovini ima dovoljno talentiranih ljudi koji mogu pobijediti na finalnom takmičenju u Londonu, ali sačekat ćemo do marta pa ćemo vidjeti".

Pet filmova sa najvećim brojem lajkova bit će predstavljeno stručnom žiriju, koji će od pet finalista izabrati BH predstavnika na Jameson Empire Done in 60 Seconds Global Final, koji će se održati u Londonu u petak 22. marta 2013.

Žiri svjetskih filmskih stručnjaka u Londonu će 22.03.2013. odabrati pet finalista koji će prisustvovati na Jameson Empire Awards u nedjelju 24. marta 2013. kada ćemo saznati ko je pobjednik Jameson Empire Done in 60 Seconds za 2013. godinu.

Za više informacija posjetite facebook.com/JamesonBiH.