magazin
99

Otvorena ploha za klizanje u okviru Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa

FENA
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Na šestom po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, koji je otvoren prije dva dana u parku Hastahana na Marijin Dvoru, u petak 9. decembra 2016. godine u večernjim satima također je otvoreno i Addiko klizalište na kojem će posjetioci moći besplatno klizati.

Ledena atrakcija na 400 m2 otvorena je tačkom umjetničkog klizanja, nakon čega su se prisutnima obratili prof. dr. Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, Alis Brkić, direktor Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa, Sanela Pašić, predsjednik uprave Addiko banke i selektor Hokejaške reprezentacije BiH Anthony London.

"Drago mi je što večeras imam zadovoljstvo i čast da u ime prisutnih svojih saradnika i predstavnika Općine Centar proglasim klizalište otvoreno. Povodom ovog događaja dijelimo najveće zadovoljstvo sa našim najmlađim sugrađanima i prijateljima, a također su dobrodošla djeca i sa područja drugih općina. Veličina ovog događaja i posjećenost je prevazišla i moja očekivanja. Kao društveno odgovorna lokalna zajednica nastavit ćemo podržavati ovaj projekat, s ciljem da najmlađoj našoj populaciji za vrijeme trajanja zimskog raspusta, omogućimo besplatno klizanje. Bolje je da kližemo i bavimo se sportom nego da sjedimo u zapušenim i zagušenim prostorima", zaključio je na kraju svog obraćanja načelnik Ajnadžić.

Domaćini su najavili da je zahvaljujući sponzorstvu Addiko banke i uz podršku Općine Centar Sarajevo klizanje za sve građane i posjetitelje Sarajeva besplatno, a da će se klizaljke moći unajmiti po simboličnoj cijeni od 2 KM.

Najavljeno je da će Addiko klizalište raditi svakog dana od 09 do 22:30 sata. Termini klizanja trajat će sat vremena, a između svakog termina bit će pola sata pauze, tokom kojeg će klizalište biti očišćeno i pripremljeno za novi termin.

"Veliko mi je zadovoljstvo što je upravo Addiko Bank sponzor klizališta i što smo dio sarajevske zimske bajke u koju se savršeno uklopio naš Addiko brend. Coca Cola Sarajevo Holiday Market kao vrijedan projekt svrstava Sarajevo na listu nezaobilaznih zimskih destinacija. U tom kontekstu smo prepoznali njegov značaj za sami grad i sa ponosom mu dajemo podršku. Vjerujem da će u narednim sedmicama kako klizalište tako i cijeli zimski grad biti glavno mjesto zabave i susreta", izjavila je Sanela Pašić, predsjednica uprave Addiko Bank.

Nakon svečanog otvorenja i obraćanja domaćina, uslijedio je pravi spektakl – revijalna hokejaška utakmica u organizaciji Hokejaškog saveza BiH, nakon koje su građani i posjetitelji probali led i otvorili sezonu klizanja na Addiko klizalištu.

Najmlađi članovi Hokejaškog kluba "Vukovi" su ovom prilikom odigrali revijalnu hokejašku utakmicu. Organizator je na plohi postavio i četiri plastična pingvina kao ispomoć nesigurnim klizačima.

Tehnologija pravljenja leda omogućava klizanje i do temperatura do 15 celzijevih stepeni iznad nule.