magazin
18

Otkriveno kako je Marilyn Monroe uspijevala imati savršenu liniju

Klix.ba
Marilyn Monroe postala je poznata u cijelom svijetu po njenim atraktivnim oblinama, ali iznenadili biste se koliko je truda ulagala kako bi održala figuru pješčanog sata savršenom.

Fotograf magazina LIFE Philippe Halsman uradio je seriju fotografija s Monroe o njenoj dnevnoj rutini vježbanja. Na fotografijama je glumica u rijetko viđenom izdanju - u farmerkama i gornjem dijelu bikinija.

Fotografije su urađene u crno-bijeloj varijanti i pokazuju Marilyn kako diže tegove manjih težina, radi trbušnjake, stoji na rukama i slično. Sve vrijeme tokom vježbanja je vrlo ozbiljna, do pauze kada se osmjehnula fotografu.

U tekstu koji je Halsman napisao uz fotografije stoji i kako se iznenadio njenim stanom jer je u njemu našao knjige intelektualaca poput Dostojevskog, Frojd i drugih. Prema uređenju i ostalim stvarima zaključio je kako njen stan nije služio samo za seks, već da je to bilo mjesto inteligentne žene.

Marilyn je govorila i o svojim prehrambenim navikama i zdravlju.

"Iskreno, nikada nisam smatrala svoju figuru posebnom. Moja najveća briga bila je da se najedem dovoljno, a sada brinem o tome da ne jedem previše. Nikada se nisam zamarala vježbama, sve donedavno", rekla je tada poznata plavuša.

Svako jutro radila je vježbe za grudi s malim tegovima, ali naglasila je kako nije fitnes čudak.

"Ne volim brojati, niti ritmički raditi vježbe. Ne bih mogla podnijeti da vježbam kao da sam pod režimom", rekla je tada.

Koristila je bizarne dijete. Za doručak bi popila čašu toplog mlijeka sa svježim jajima, te multivitamin,

"Sumnjam da bi bilo koji ljekar preporučio takav doručak za radnu djevojku koja žuri", rekla je.

O ručku nije govorila, ali jeste o večeri. Jela je proteine i obavezno svježu mrkvu.

"Vjerovatno sam dijelom zec jer mi mrkve nikada nisu dosadile", napisala je.

No, nikada se nije odrekla deserta. Njen običaj bio je da svrati nakon časova glume u Wil Wright slastičarnu i pojede sladoled.

"Sigurna sam da to sebi ne bih mogla dozvoliti da sam na ovim normalnim dijetama", rekla je plavuša.