Na Piramidi mjeseca
0

Održano prvo radijsko vjenčanje

Sarajevo-x.com, Foto: Radio Kameleon
U organizaciji Radija Kameleon, Cafe novina i agencije New Age na Bosanskoj piramidi mjeseca u Visokom jučer je održano nesvakidašnje vjenčanje.

Naime, brak kojeg su sklopili mladenci na ovom vjenčanju vjerovatno je najkraći brak ikad zabilježen u modernoj historiji. Trajao je samo sat vremena. A kako je svečanost održana na građevini staroj preko 10 hiljada godina može se reći da su oboreni svi bračni rekordi, saopšteno je iz Radija Kameleon.

Mladoženja koji je pristao na sklapanje ovakvog braka je poznati bh. glumac Almir Čehajić Batko, koji je ujedno i jedan od pokretača ovog događaja. Batko je oženio prelijepu Bojanu iz agencije New Age koja je samo za ovu priliku skrojila posebne vjenčanice. „Šteta što brak traje samo 60 minuta, nema vremena ni za prvu bračnu noć“, u šali govori uvijek nasmijan Batko.

Pored ovog, sklopljena su bila još dva braka: između Darka, novinara i voditelja Radija Istočno Sarajevo i Salihe koji zajedno s Batkom vode jutarnju emisiju na Radiju Kameleon „Udri muški“. Ova emisija se emitira svakog radnog dana u terminu 08:30 – 10:00 sati, a signal ove emisije preuzima desetak radio-stanica u BiH i regionu. Od nedavno signal emisije „Udri muški“ preuzima i Javno-pravni servis Njemačke Radio Multi-kulti u Berlinu.

Treći brak sklopili su slušatelji ove emisije.

Još jedan poznati glumac je trebao postati mladoženja, Milan Pavlović, ali se nedaleko od Visokog prejeo janjetine pa nije bio sposoban ni da kaže DA. Kumovi na vjenčanju bila su dva Semira – Semir Osmanagić i Semir Cerić Koke. Prije svečanosti Semir Osmanagić je kazao da se divi ovim normalnim ljudima iz virtualne stranke kokuza ali bi volio da je ovo početak kraja ove stranke čiji je predsjednik upravo Almir Čehajić Batko.