magazin
9

Obama otkrio šta će mu najviše nedostajati kada napusti Bijelu kuću

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Odlazeći predsjednik SAD-a Barack Obama otvorio je dušu za magazin Rolling Stone, prisjetio se slavnih momenata i otkrio šta će mu najviše nedostajati kada napusti Bijelu kuću.

"Odajem veliko poštovanje mladim ljudima koji rade ovdje. Najviše će mi nedostajati tim koji smo napravili. Gledajući posao koji smo napravili i požrtvovanost prema problemima koje rješavamo će definitivno biti momenti koji će mi buditi nostalgiju i osjećanja", rekao je Obama.

Posebno je spomenuo 38-godišnjeg savjetnika predsjednika Briana Deesa.

"Izvan Bijele kuće Brian nije poznat, ali je on osoba koja stoji iza Pariskog sporazuma, Sporazuma o alternativnoj energiji, o avijaciji... Pomogao je spasiti planetu, a pored toga ima dvoje djece u kući. On je najbolja osoba na svijetu", dodaje Obama.

Neki od najslavnijih momenata tokom vođenja SAD-a za Obamu predstavljaju ubistvo Osame bin Ladena te Zakon o pristupačnoj njezi, kao i interakcije koje je imao s običnim građanima.

"Uvijek sam mlađim članovima osoblja govorio kako historija nije ravna linija. Historija se kreće prema cik-cak principu i ponekad je za dva koraka naprijed potrebno vratiti se jedan unazad", rekao je Barack Obama.