Slave 50 godina postojanja
13

Novo piće Jamesa Bonda je Heineken

Klix.ba
Poznatu rečenicu "promućkan, ne promiješan" kada slavni agent James Bond naručuje martini nećemo više čuti u filmovima, jer je novo Bondovo piće - pivo Heineken. Prvi put će u historiji snimanja filmova britanski agent poručiti pivo u najnovijem filmu "Skyfall".

Kompanija Heineken SAD je postigla dogovor sa producentima da se njihovo piće pojavi na filmu. Glumac Daniel Craig će također biti glavni lik u novoj reklamnoj kampanji Heineken piva.

"Ove godine obilježavamo 50 godina postojanja filmova o Jamesu Bondu, što znači da će biti puno interesa za Skyfall". To je najiščekivaniji film ove godine, što će dati priliku Heinekenu da se približi gledaocima", rečeno je iz kompanije Heineken, prenosi agencija Associated Press.

HeinekeN ima 15 godina dugu saradnju sa producentima filmova o Jamesu Bondu, uključujući i saradnju u filmu "Casino Royal" i "Zrno utjehe".

Međutim, blogovi nekih fanova su prepuni loših komentara jer su navikli da agent James Bond ima više stila pri naručivanju pića, a ne da traži limenku piva sa police.