magazin
32

Nova knjiga o Mr. Greyu prodata u milion primjeraka uprkos lošim kritikama

Klix.ba
Iako je dobio veoma loše kritike, posljednji nastavak knjige "50 nijansi Sivog" prodat je brzinom svjetlosti tokom vikenda.

"Grey: Fifty Shades of Grey as Told by Christian" prepričava originalnu priču iz nepopularne perspektive biznismena opsjednutog kontrolom.

Autorica knjige E. L. James objavila je novelu na rođendan lika iz knjige Greya. Od tada je prodano 1,1 milion primjeraka novele, objavio je izdavač Vintage Anchor.

"Ovo je začuđujući broj prodatih knjiga tokom vikenda i govori o strasti čitatelja koju imaju za knjige '50 nijansi Sivog'. Očito je Christianova strana priče neodoljiva", rekla je Anne Messitte iz Vintage Anchora.

Sada se čeka na ocjenu čitatelja jer su kritičari već dali svoje mišljenje. Kritičar The Independenta Nick Clark rekao je kako je knjiga slična seksualnim scenama koje su "izvučene, duhovite, često bolne i nenamjerno smiješne", dok je Telegraphov kritičar rekao kako knjiga prikazuje ličnost koja je poput lutke na napuhavanje.

Uprkos svemu tome, "50 nijansi Sivog" je doživjela veliki uspjeh i postala hit. Širom svijeta ova trilogija je prodana u 125 miliona primjeraka. Film koji je urađen prema ovoj knjizi također je veliki hit i uvršten je u jedan od najuspješnijih ikada snimljenih filmova.