Bez euforije na ulicama
0

Navijača Grčke ni na vidiku, lijepe žene šetaju Atinom

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na ulicama glavnog grada Grčke ni po čemu se u petak popodne ne bi reklo da nogometna selekcija te zemlje večeras igra utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine protiv naših Zmajeva.

Naš fotoreporter se stoga fokusirao na lijepe Atinjanke kojih ne nedostaje. Lijepo vrijeme u Atini mnogi su iskoristili za šetnju u petak, a on je fotoaparatom zabilježio nekoliko zaista lijepih Grkinja, taman toliko da nas "povuče" da nekad posjetimo Atinu.

Međutim, u pojedinim dijelovima Atine situacija i nije ovakva kao što možete vidjeti u ovoj fotogaleriji. Kako javlja naš reporter, tu je stanje poprilično napeto, a demonstranti i policija dolaze sa svih strana. Inače, to je slika koja glavni grad Grčke karakteriše već mjesecima, zbog ekonomske krize.

Ipak, umjesto tih slika, mi vam donosimo galeriju pogodnu opuštanje pred večerašnji izuzetno važan meč naše reprezentacije na stadionu Olympiacosa protiv Grčke. Riječ je o 3. kolu grupe G u kojoj naša i grčka selekcija drže prve dvije pozicije sa po dosad maksimalne dvije pobjede i šest bodova. Večerašnji susret (20:45 sati) je izuzetno bitan u borbi za prvo mjesto u našoj grupi.