Doživotna zabrana rada s djecom
2

Nastavnica zbog seksa sa tinejdžerima osuđena na 2,5 godine zatvora

Klix.ba
Emma Webb
Emma Webb
Nastavnica iz Berkishirea Emma Webb osuđena je na 32 mjeseca zatvora zbog seksa sa tinejdžerima. Četrdesetdvogodišnja majka dvoje djece je spavala sa četvericom dječaka, dok je sa njih pet razmjenjivala seksualne poruke te im slala svoje fotografije.

Dječake od 15 do 17 godina mamila je brzom hranom i vožnjom autom.

Odvodila ih je u školske prostorije, šume te u svoj dom kada njen muž i djeca nisu bili tu.

Webb je čak bila predmet podsmijavanja među dječacima koji su istovremeno bili u vezi s njom.

Sudija John Reddihough ju je osudio za 30 seksualnih djela za koja se izjasnila krivom, jer je utjecala na to da dječaci imaju poremećaj u ponašanju prema ženama ili u seksu.

Webb je priznala 16 optužbi u kojima ju se tereti za seksualnu aktivnost osobe od povjerenja sa djetetom, tri za navođenje djeteta na seksualni čin, šest u kojima osoba od povjerenja navodi dijete na seksulani čin, tri za navođenje djeteta da gleda seksualni čin te jednu za seksualnu aktivnost sa djetetom.

Njen advokat je pokušao braniti rekavši da je njeno ponašanje izazavano traumom koju je optužena doživjela nakon što je njen brat ubijen.

"Sa svakim dječakom je razgovarala o svom bratu. Možda je tražila neku vrstu utjehe", rekla je pravnica Jennifer Edwards dodavši kako nekoliko tinejdžera jesu bili mladi, ali su bili na pragu muškosti. To se odnosilo na izjave nekoliko dječaka koji su rekli kako se nisu osjećali emotivno oštećeno zbog onoga što se dogodilo.

Webb nije nikada osuđivana. Nakon što odsluži kaznu bit će joj doživotno zabranjen rad sa djecom te će biti u registru seksualnih prijestupnika.