magazin
0

Nakit Elizabeth Taylor na online aukciji

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Više od 950 predmeta Elizabeth Taylor bit će na na online aukciji britanske aukcijske kompanije Christie’s, koja postoji od 1766. godine. Online kupci će imati priliku da kupe stotine predmeta koji su pripadali slavnoj glumici koja je preminula u martu ove godine.

Početna cijena za npr. Chanel naušnice bit će 100 dolara, ali se očekuje da cijene nekih predmeta dostignu i do 10.000 dolara. Najskuplji predmet je dijamant i 18-karatna ogrlica od bijelog zlata. Jedan od izvšnih direktora Christie’sa Michael O’Neal rekao je da je ovo prilika koja se pruža jednom u životu.

"Kolekcija Elizabeth Taylor je toliko velika da smo pokušavali naći najbolje rješenje za prodaju. Online aukcija je najbolje rješenje jer svako ima priliku učestvovati", rekao je Michael O’Neal, prenosi Telegraph.

Većina ljudi kada pomisli na ovu aukcijsku kompaniju pomisli na umjetnine koje se prodaju i za 40 miliona dolara. Prema O’Nealovim riječima, ovo će ljudima približiti ovakav način kupovine, ali i kompaniju. Aukcija predmeta slavne Taylor sadrži njenu garderobu, obuću, nakit i mnoge druge sitnice. Aukcija počinje 3., a završava 17. decembra.