magazin
42

Najtužniji polarni medvjed na svijetu izložen kao eksponat u Kini

Klix.ba
Foto: animalsAsia.org
Foto: animalsAsia.org
Letargični polarni medvjed po imenu Pizza izložen je u tematskom parku u Grandview shopping centru u Kini, a u toku je potpisivanje peticije za puštanje ove nesretne životinje koja posjetiocima služi za fotografisanje.

Peticiju je do sada potpisalo više od 285 hiljada ljudi, a njen cilj je zatvaranje akvarija u kojem se nalazi ovaj, kako su ga nazvali, najtužniji polarni medvjed na svijetu.

Akvarij je dospio na svjetske naslovnice nakon otvorenja u januaru, a nakon što ga je jedna organizacija za zaštitu životinja iz Hong Konga nazvala zastrašujućim zatvorom za životinje, prenosi The Guardian.

Upravnici tematskog parka negirali su da se polarni medvjed nalazi u lošem stanju i da se s njim postupa nekorektno.

Nakon što je grupa iz Hong Konga pozvana da provjeri stanje u kojem se medvjed nalazi, primijetili su da se turisti samo žele slikati pored njega.

Uprava Parka bila je šokirana kada im je saopćeno koliki su bijes izazvali širom svijeta te su odlučili poboljšati uslove u kojima se medvjed nalazi.

Direktor grupe za zaštitu i dobrobit životinja Dave Neale kazao je kako je uprava parka pod pritiskom javnosti obećala poboljšanje uslova u kojima se nalaze njihove životinje.

"Stvarnost je takva da ne možemo uraditi ništa više po ovom pitanju. Shopping centar ne možemo zatvoriti, a male su šanse da uprava pusti medvjeda na slobodu, kao i ostale životinje koje se nalaze u izlozima poput odjevnih predmeta", dodao je Neale.