magazin
0

Najgore knjige koje su napisali bogati i slavni

Sarajevo-x.com
Kada David Beckham kaže da je napisao knjigu, to znači da je unajmio pisca, davio ga svojim pričama koje je ovaj zapisivao. Tako to obično biva sa slavnim osobama koje izdaju svoju knjigu. Oni koji je pišu sami, definitvno bi trebali uzeti nekoga da im to napiše. Sve u svemu, AskMen.com je sastavio listu najgorih "celebrity" knjiga.

Knjige koje pišu slavni ne-pisci kritika obično raskomada, popljuje i ugazi nogama. No, ko još sluša književne kritičare. Red je da se knjiga proda, a kupaca za takva izdanja ne nedostaje. Javnost proždire ovakva izdanja bez obzira na kvalitetu, tako da prodaja nije problem. Ovdje se ne govori o autobiografijama (danas svi imaju autobiografije) već "literarnim djelima" koja su izašla iz glava slavnih.

Swan - Naomi Campbell

U knjizi je riječ o svjetskom top model Swan, koja je odlučila da se oprosti od karijere i nađe svoju nasljednicu. No Swanina sestra, koja je umrla prije mnogo godina (intrigantno), postane predmet ucjene (uzbudljivo). Čitava knjiga se odvija u svijetu visoke mode sa mnoštvom manekenki.

Angel - Katie Price (Jordan)

Kada je neugledna i neuredna Angie napunila 16 godina, roditelji je obavještavaju da je usvojena te da je njeno pravo ime Angel. Godinu dana kasnije Angelina najbolja prijateljica promijeni joj stil što pokaže da ona nije neugledna djevojka. Naprotiv, postala je glamurozna i prelijepa. Nakon toga je uslijedila operacija grudi, onda i droge te afera sa "opasnim" članom boybenda. Postaje drolja i tako postane glamurozni model.

Being a Girl: Navigating the Ups and Downs of Teen Life - Kim Cattrall

Zvijezda serije Seks i grad u ovoj knjizi daje savjete mladim djevojkama. Odakle joj kvalifikacija za to, niko ne zna. Knjiga je puna mudrosti i slika Kim Cattrall, koja je sa 16 godina pobjegla od kuće i tri puta se razvodila.

Killer Instinct - Martina Navratilova

Ova knjiga je treći dio trilogije koja prati avanture Jordan Myles, bivše teniske zvijezde i koja je ujedno (gle iznenađenja!) lezbejka. Ona biva upletena u smrt djeteta i u ljubavni život mlade teniserke u usponu Jasmine.

Junior - Macaulay Culkin

Sjećate se Macaulayja? To je onaj klinac koji je dva puta ostajao sam u kući. Iako je knjiga fikcija, Macaulay je napravio toliko paralela sa svojim stvarnim životom, da je morao javno, pred novinarima reći da knjiga nije autobiografska. Junior je dječak koji je u stalnom konfliktu sa svojim ocem. Kritika je knjigu ocijenila kao najgore ostvarenje koje je napisala neka slavna osoba.

Be Gone Demons! - Saddam Hussein

U svojoj posljednjoj knjizi (da, bilo ih je više), Saddam je odabrao historijski žanr kroz koji je pokušao (ne baš pretjerano vješto) ispričati modernu priču. Salim je zgodni borac otpora koji brani svoju zemlju od bezvremenskog neprijatelja Ezekiela (jevreji) i od Rimljana (Amerikanci). Salim pobjedi Ezekiela samo uzvikom "Be gone demon!" (Odlazi demonu!) i tako je Ezekiel otišao.