Muzika
0

Zoster u petak u CDA

Sarajevo-x.com
U petak 2. februara s početkom u 20.30 u dvorani CDA bit će održan promotivni koncert mostarske grupe Zoster povodom objavljivanja njihovog novog albuma Festival budala za izdavačku kuću Gramofon.

Već dvije sedmice nakon objavljivanja albuma može se reći kako je album bezrezervno prihvaćen od publike i kritike, a Zoster je Festivalom budala dokazao kako je jedinstvena muzička pojava ne samo u Bosni i Hercegovini već i u široj regiji. Ova je grupa koju čine saksofonista Boris Gutić, gitarista Atilla Aksoj, basista Marko Jakovljević, bubnjar Goran Rebac i frontmen Mario Knezović u protekloj je godini održala više od trideset koncerata u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj. Osim pjesama sa novog albuma, Zosterov koncertni repertoar uključivat će i pjesme sa prethodnog albuma.

Promocija albuma Festival budala nakon sarajevskog koncerta bit će nastavljena 3. februara koncertom u Tuzli u klubu Palma (Dom mladih), dok će album u svom gradu predstaviti na koncertu 15. februara u klubu Bridge.