Muzika
10

Zoster na Zen Festu 22. augusta

Klix.ba
Popularni mostarski bend Zoster će 22.8.2015. godine u Zenici održati koncert u sklopu nadolazećeg festivala AntiDepZenFest (ADZF). Na tom koncertu će Zoster promovisati i svoj posljednji album „Srce uzavrelo“, koji je svjetlo dana ugledao ove godine.

Od osnivanja već daleke 2000. godine, Zoster se vrlo brzo etabilirao na sceni kao drugačiji bend, sa progresivnim zvukom i kritičkim tekstovima, posebno prema teškoj socio-ekonomskoj situaciji u zemlji. „Srce uzavrelo“ s druge strane promovira malo drugačiji pristup. Singl sa albuma „Gavrilo“ je odlično dočekan i ne sumnjamo da će i zenička publika istim žarom prihvatiti nove pjesme, kao i prethodne hitove. Zoster je dosada objavio tri albuma, a „Srce uzavrelo“ je posljednji od 2012, kada je u online izdanju izašao „Imači kada“.

Mjesto održavanja koncerta bit će VIP dio zeničke Arene sa početkom u 21h. Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 7KM u pretprodaji dok će na dan koncerta cijena biti 10KM. Prodajno mjesto u Zenici je Jazz Club Zenica, te Arena na dan koncerta, dok postoji i mogućnost rezervacije karata na broj promotora 061/ 585-525.

Prepoznatljiv po tekstovima, opuštenoj atmosferi ali i duhu, Zoster je nekoliko puta nastupao u Zenici, a posljednji put 2012. godine u sklopu festivala Zenica Zove kada je zajedno sa Elementalom napravio odličnu atmosferu. Više informacija možete pronaći na FB eventu.