Muzika
0

Zoran Predin u Sarajevu; 28/06/2003

Klix.ba
U subotu 28. juna u klubu Coloseum održat će se nastup Zorana Predina, slovenskog pjesnika, muzičara i kantautora koji se već gotovo dvije decenije nalazi u samom vrhu ex-Yu muzičke scene.

Počeci njegove karijere vežu se za rane osamdesete i “Lačnog Franza” jednog od najboljih bendova ovih prostora čiji se muzički izraz na devet albuma, koliko su ih objavili, odlikovao prepoznatljivim cinizmom i sarkazmom. Devedestih je Predin započeo samostalnu karijeru kao šansonijer, a muzičku matricu prilagodio je afinitetima i interesima novog vremena, te istodobno zadržao osobnost i snagu vlastitog umjetničkog izraza.

Nakon dvadesetak albuma iza sebe, muzička kritika mu i dalje odaje priznanje kao autoru sa zavidnom umješnošću skladanja odličnih pjesama, a njegov prepoznatljiv šarm i atraktivni nastupi privlače publiku različitih uzrasta. Neosporno je kako Predina uvijek prate grupe kvalitetnih muzičara. Njegov bend Žive legende po prvi put predstavit će se sarajevskoj publici, a njihov nastup predstavljat će kombinaciju Predinovih novih i starih pjesama ali u potpuno novom aranžmanu.

Nastup Zorana Predina i Živih legendi počinje u 21:30.