Muzika
91

Zenička Arena je puna: Fanovi Dubioze i S.A.R.S.-a očekuju spektakl

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zenička Arena već je ispunjena do posljednjeg mjesta, a brojni fanovi čekaju ispred dvorane uoči početka večerašnjeg muzičkog spektakla - koncerta Dubioza kolektiva i S.A.R.S.-a nazvanog Red Bull Soundclash.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Kao što je najavljeno, ova dva benda naći će se na dva stagea na dvije suprotne strane dvorane, dok će publika biti između njih. Na početku će odsvirati po tri svoje pjesme, a onda obradu neke poznate numere. Onda slijedi "take over", kada svaki od bendova svira dvije pjesme drugog benda, ali u svom stilu. Kasnije idu po tri pjesme u tri različita stila, pa specijalni gosti...

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Fanovi koje smo sreli u Areni ističu da očekuju spektakl kakav u zeničkoj dvorani dosad nije upriličen, kako po kvaliteti, svjetlosnim i zvučnim efektima, tako i po interakciji sa publikom kojoj su obje ove grupe drage, a njihove pjesme dobro poznate.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Frenkie i DJ Soul bit će u ulozi domaćina, a iako su organizatori koncerta koji je rasprodat rekli da očekuju pet ili šest hiljada ljudi, ovaj broj bi mogao biti i veći.