Sjajan koncert u Zenici
224

Zeničani puna tri sata uživali uz hitove Zdravka Čolića

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Zdravko Čolić, jedan od najpopularnijih pjevača na Balkanu, nastupio je sinoć pred zeničkom publikom otpjevavši preko 30 dobro poznatih hitova.

Nakon tri godine Zdravko Čolić je ponovo nastupao u Areni u Zenici i napunio je do posljednjeg mjesta. U koncertu su uživali svi, a najviše je bilo mlađe publike koja je svaku pjesmu ispratila zajedno sa Čolićem.

"Hotel balkan", "Krasiva", "Merak mi je", "Ko te ljubi kad nisam tu", "Čija je ono zvijezda"....hitovi su uz koje je zenička publika najviše u živala, a atmosfera je proključala sa pjesmom "Cura iz Zenice" koja je nastala daleke 1984. godine. Zdravko Čolić je ostao dužan publici tu pjesmu još od prije tri godine, kada je na svom nastupu u Zenici nije pjevao.

Čolić je izjavio da se raduje ponovnom nastupu u Zenici te da su u planu još neki koncerti u Bosni i Hercegovini, a nakon toga dolaze Hrvatska i Makedonija gdje će održati 10-tak koncerata.

"Jako dobra publika, mlada raja, jako mlada raja, obično je miješano, no ovdje je bilo više mlađe publike nego što je procijenjeno, baš se radujem nastupu i u opisu mi je radnog mjesta da stvorim lijepu atmosferu, bilo je super", izjavio je popularni Čola poslije koncerta.