Muzika
0

Željko Joksimović dobitnik Grand prixa 6. regionalnog radijskog festivala

FENA
Direkcija BH muzičkih festivala – Zenica, izvijestila je danas, da je Grand prix 6. regionalnog radijskog festivala koji je sinoć održan u Zenici, pripao Željku Joksimoviću za pjesmu "Devojka".

Na Regionalnom radijskom festivalu kojeg je prema procjeni organizatora pratilo oko 30.000 gledalaca, nastupila su 22 muzičara i grupe iz regiona.

Osim Željka Joksimovića festivalske nagrade – pozlaćene statue dobili su još i Toše Proeski, Bojan Marović, Luka Nižetić, Sandi Cenov, Alenka Gotar, grupa Regina i Igor Vukojević.

U revijalnom dijelu programa, povodom uspjeha i pobjede na "Eurosongu 2007." pozlaćeni kip organizatora uručen je Mariji Šerifović.

Grand prix za životno djelo dodijeljen je Kemalu Montenu. Nagrade za zlatne hitove bh. muzičke scene dobili su Samir Mujagić – SMS i Marija Šestić, za srebrene hitove Amel Ćurić i Nešad Selman i za bronzane hitove Divlje ruže i Maja Milinković.

Priznanje Radijski hitovi dobili su Dado Čaušević, Neno Murić, Dženan Jahić i Armin Muzaferija.

"Riječ je o festivalu koji nije takmičarskog, nego je revijalnog karaktera i na njemu proglašavamo najslušanije radijske hitove u regionu tokom posljednjih godinu dana. Pored Grand prixa, dodijeljene su još 22 nagrade za najslušanije hitove", izjavio je Pane Škrbić, generalni direktor Regionalnog radijskog festivala.