Gradska arena Zenica
0

Završene pripreme za koncert "Indexi i prijatelji za Daču, Bodu i Đoku"

FENA
Tomislav Kašljević (Foto: ZEDA)
Tomislav Kašljević (Foto: ZEDA)
Sve je spremno za veliki koncert "Indexi i prijatelji za Daču, Bodu i Đoku" koji će, u organizaciji tvrtke Haarlem, biti održan 24. septembra u zeničkoj Gradskoj areni.

Koncert je posvećen pokojnim muzičkim legendama Davorinu Popoviću, Slobodanu Bodi Kovačeviću, Đorđu Đoki Kisiću i bogatom muzičkom opusu legendarne grupe Indexi.

Na koncertu u Zenici još jednom će se okupiti gotovo svi muzičari koji su svirali u Indexima: Fadil Redžić, bas gitara, Ranko Rihtman, klavijature, Nenad Neno Jurin, klavijature, Miroslav Šaranović, bubnjevi, Sinan Alimanović, klavijature, Peco Petej, bubnjevi i mladi solo gitarista Vernes Ljuštaku.

Osim nastupa 25 izvođača i sjećanja na najljepše pjesme Indexa, na nečiju mladost i radost, posjetioci koncerta u Zenici bit će u prilici da prisustvuju jedinstvenom muzičkom doživljaju i čuju originalno sviranje muzike Indexa u izvođenju nekadašnjih članova.

Nezaboravne pjesme Indexa, najdugovječnije i najznačajnije bosanskohercegovačke pop-rock grupe, koja je žarila i palila od 1962. do 2001. i ostavila je jak utjecaj na sve dolazeće generacije muzičara i sadašnje muzičke trendove, izvodit će brojni renomirani pjevači.

Na listi onih koji će nastupiti na koncertu su: Aki Rahimovski, Dado Topić, Irina Kapetanović, Massimo, Halid Bešlić, Željko Bebek, Hari Mata Hari, Kaliopi, Mladen Vojčić Tifa, Branko Đurić Đuro, Zoran Predin, Boris Novković, Saša Lošić Loša, Giuliano, Seid Memić Vajta, mlada Sarajka Berna Balić i mladi pjevač Ivan Jelić iz Zenice.

Glavni producent koncerta Tomislav Kašljević istakao je da je želja organizatora da i ove godine nastavi s koncertima grupe koja je jedna od najzaslužnijih za sarajevsku pop školu te da sačuvaju sjećanja na sjajne umjetnike kakvi su bili Indexi s Davorom, Bodom i Đokom na čelu.

Ulaznice za predstojeći koncertni spektakl bit će prodavane po jedinstvenoj cijeni od 10 KM, saopćeno je.