Muzika
0

Zagreb: 10.000 ljudi na fešti u režiji Dubioza kolektiva

(Foto: Irfan Redžović)
Sinoć je u prepunoj sali zagrebačkog Doma sportova održan spektakularan koncert bh. benda Dubioza kolektiv.

Koncert u hrvatskoj prijestolnici je rasprodan nekoliko dana prije, a procjenjuje se da je u publici sinoć bilo oko 10.000 ljudi.

Dubioza je napravila dvosatnu feštu prožetu protestom i satirom uz mješavinu hip-hopa, punka, reggaea te muzike za zabavu i raspoloženje. Publika je odlično odreagovala na hitove sa posljednjeg studijskog albuma "Apsurdistan", a bend se tri puta vraćao na bis.

"Ovo je prvi u nizu naših većih dvoranskih koncerata tokom kojeg smo definitivno i naučili neke stvari koje će nam koristiti za predstojeće nastupe. Bio je ovo zaista nevjerovatan koncert i uvjeren sam da je ovo najbolja moguća uvertira za naš susret sa publikom u Sarajevu", izjavio je Brano Jakubović, frontmen grupe Dubioza kolektiv.

Koncertnu turneju po Hrvatskoj Dubioza će zaključiti nastupom u Rijeci 15. novembra, nakon čega slijedi veliki sarajevski koncert zakazan za 13. decembar u KSC Skenderija.

Ulaznice za muzički spektakl godine (tribine po cijeni od 15 KM, te parter po cijeni od 10 KM) u prodaji su putem web stranice Kupikartu.ba te putem prodajnih mjesta Kupikartu.ba u Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Mostaru, Jablanici, Visokom i Bihaću.