Uz izložbu Novog primitivizma
77

Zabranjeno pušenje nakon 20 godina svira u Banjoj Luci

FENA
Zabranjeno pušenje
Zabranjeno pušenje
Grupa Zabranjeno pušenje nastupit će 12. aprila u kultnom klubu DFK, čime će nakon više od 20 godina održati prvi solo koncert u Banjoj Luci.

U posljednjih nekoliko mjeseci klupska turneja grupe Zabranjeno pušenje bilježi izuzetno dobar prijem kod publike, a nastupi u novosadskom "The Quarteru" i beogradskom Domu omladine su rasprodani.

U okviru koncerta bit će postavljena i izložba Novog primitivizma koja će trajati nekoliko dana uoči koncerta. Riječ je o pedesetak autentičnih eksponata.

Bend koji je nastao 1980. godine od grupe tinejdžera koji su išli zajedno u gimnaziju u Sarajevu, dijelili ulicu i svirali u garaži, danas ima dugu i bogatu karijeru.

Impozantna brojka od devet studijskih albuma, tri kompilacije i dva live albuma zasigurno može potvrditi da su jedno od najpoznatijih muzičkih imena ovih prostora.

Sadašnju postavu Zabranjenog pušenja čine Sejo Sexon (Davor Sučić), Robi (Robert Boldižar), Toni (Antun Lović), Trak (Branko Trajkov), DJ Pavo (Paul Kempf) i Klo (Dejan Orešković).