Muzika
0

Yusuf Islam posvetio pjesmu Gazi

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Pjevač i tekstopisac Yusuf Islam, do promjene imena poznat kao Cat Stevens, u nedjelju je objavio pjesmu koja predstavlja njegov doprinos Palestincima pogođenim ratnim dejstvima u pojasu Gaze.

Pjesma nosi naziv "The day the world gets round", a snimio ju je George Harrison, sa vokalima Yusufa i bas gitarom njemačkog muzičara i producenta Klausa Voormana, poznatijeg kao "peti Beatle".

Numeru možete skinuti sa interneta, a sav novac pritom prikupljen će biti upućen organizaciji UNRWA koja pomaže djeci i porodicama u pojasu Gaze, saznaje AFP.

Na svojoj web stranici britanska pop legenda je objavila kako se nada da će ovaj snimak "ljude podsjetiti na vječnu baštinu ljubavi, mira i sreće."

Kao Cat Stevens, ovaj 59-godišnji pjevač u toku šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća snimio je nekoliko velikih hitova poput "Lady D'Arbanville", "Father and Son", te "Wild World". Prešao je na islam 1977. godine na vrhuncu slave, te se potom posvetio filantropiji i edukaciji.

U toku 22-dnevne izraelske ofanzive na teritoriju kojim vlada Hamas ubijeno je preko 1.400 Palestinaca, od čega veliki broj žena i djece.

Svi zainteresovani pjesmu mogu skinuti ovdje.