Muzika
0

Yoko Ono još uvijek ne može oprostiti Lennonovom ubici

Sarajevo-x.com
Reuters
Reuters
Udovica legendarnog Johna Lennona Yoko Ono pozvala je svijet da dan smrti njenog supruga slave kao dan oprosta, iako ona još uvijek ne može oprostiti njegovom ubici.

"Slavimo 8.12. svake godine kao dan za traženje oprosta od onih koji su patili zbog tragedija.", navela je Ono u velikoj novinskoj reklami.

"Tražimo oprost od ljudi koji su također bezraložno izgubili voljene osobe: oprostite nam jer nismo uspjeli zaustaviti takve tragedije."

Udovica se također zahvalila onima koji joj svake godine na današnji datum šalju pisma utjehe.

"Lennon je ubijen na vrhuncu postojanja, u 40-oj godini života, kada ga je još mnogo toga čekalo. Kao udovica jedne od žrtava nasilja, nisam sigurna da sam još spremna oprostiti osobi koja je povukla obarač. Sigurna sam da sve žrtve nasilja dijele moje osjećaje, ali zacijeljivanje rana je upravo ono što ovom svijetu treba, što prije."

Mark Chapman, opsesivni obožavatelj grupe "Beatles", koji je 1980. godine smrtno ranio muzičku legendu i svjetsku ikonu ispred njegovog stana u New Yorku, još uvijek je u zatvoru i ranije ove godine mu je četvrti put odbijena uvjetna sloboda.