Muzika
1

X Factor Adria ugostio bh. repere, MMA borca, makedonskog Tarkana...

Klix.ba
Posljednja, peta audicija u prvoj fazi takmičenja X Factor Adria ugostila je novih 18 takmičara iz regiona, među kojima su se pojavili i zenički reper Jasmin Bigga Alić i sarajevski reper Vedad Mešanović, koji su prošli dalje sa tri "da". Show je i ovoga utorka obilovao zanimljivim scenama.

Među talentima se pojavio i srbijanski majstor džudoa i MMA borac Željko Sarić, koji je, nasuprot nemilosrdnim borbama u ringu, po kojima je javnosti poznat, izveo baladu "Dođi" grupe Parni valjak.

Žiri se naježio i tokom izvedbe pjesme "When I Was Your Man" 18-godišnjeg Nikole Stanojevića iz Negotina u Srbiji. Uglas su mu dali "da" za prolaz dalje.

Mladen Nicić iz Kavadaraca u Makedoniji okušao se pjesmama na grčkom i turskom, jezicima koje ne govori, ali je sam pokušao da ih nauči za potrebe izvođenja numera Sakisa Ruvasa i Tarkana.

Miloš Bajat je osvježio scenu rock hitovima, a kao i svaki put, bilo je tu i kandidata bez sluha. Međutim, dobre zabave nije nedostajalo.

Dosad izabrani kandidati nastavit će borbu u Boot Campu u kojem će, podijeljeni u grupe, raditi sa jednim od članova žirija.