Muzika
122

X Factor Adria: Ivo Jurić iz Mostara oduševio žiri pjesmom "Nije ljubav stvar"

Klix.ba
Uz četiri glasa za "da" 25-godišnji Mostarac Ivo Jurić prošao je u sljedeći krug takmičenja X Factor Adria.

Treća epizoda takmičenja X Factor Adria ugostio je dva predstavnika iz Bosne i Hercegovine.

Ivo se odavno upustio u solo vode, a uz pjevanje svira i gitaru. 2012. godine odlučio je da snimi svoju prvu pjesmu pod nazivom "Pučina snova", a pored nje ima sedam svojih autorskih pjesama.

Prije nastupa Ivo je naglasio kako vjeruje da svačiji kvalitet na kraju ispliva, ali da nije siguran da je upravo njegov isplivao kako treba.

Pred žirijem X Factor Adria Ivo je izveo pjesmu "Nije ljubav stvar" od Željka Joksimovića koji mu je nakon izvedbe saopštio kako je zadovoljan i sretan što je njegovu pjesmu "otpjevao na svoj način".

Aleksandra Kovač je Jurića ohrabrila kako ga čeka puno obožavateljki, a svoju nervozu Ivo je ovjekovječio izjavom da mu srce kuca "100 na sat".

Nakon njega nastupio je duo pod nazivom Barakuda iz Mrkonjić Grada čiji su članovi objasnili kako žele popularnost te vole pop rok za razliku od većine bendova koji sviraju narodnjake.

Ipak, Barakuda nije prošla dalje zbog, kako žiri kaže, nepodudarnosti pjevača. Oni su ostali vedra lica nakon svoga nastupa rekavši da uprkos svemu iskustvo nije bilo loše.