Muzika
251

X Factor Adria: Adnan i Tarik izveli pjesmu Željka Joksimovića i prošli dalje

Klix.ba
Foto: Facebook/X Factor Adria
Foto: Facebook/X Factor Adria
U večerašnjem izdanju muzičkog showa i takmičenja X Factor Adria pod motom "Sva lica ljubavi", takmičari su se publici predstavili sa najljepšim ljubavnim pjesmama.

U večerašnjoj emisiji X Factor Adria nastupilo je sedam kandidata: Iva Ćurić, Bobi Mojsovski, Jelena Đurić, Ilija Mihailović, Highway trio, Katarina Nina Simić, te Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović.

Prva je nastupila Iva Ćurić sa pjesmom Lane Del Rey "Video games". Za nju je Tonči Huljić kazao kako uživo zvuči bolje čak i od same Lane Del Rey, koja je pri i prvoj izvedbi ove pjesme uživo napravila velike intonacijske gafove. Joksimović je kazao kako je bilo jako "umiljato, divno i nježno" i da samo nastavi tako.

Sljedeći je nastupio Bobi Mojsovski koji je otpjevao pjesmu Tonyja Cetinskog "Opet si pobjedila", posvetivši je svima koji vjeruju u istinsku ljubav. Tonči Huljić mu je kazao kako je odličan, Joksimović kako umije da lijepo pjeva visoko, dok je Massimo kazao kako je pred njim muzička budućnost.

Jelena Đurić otpjevala je pjesmu "Take me to church" Hoziera, a žiri joj je kazao kako, iako je fantastična, nije postigla da se "naježe" budući da ih je razmazila svojim glasom, pa iz tog razloga uvijek očekuju više.

Ilija Mihailović je pjesmu Jamesa Arthura "Impossible" posvetio mami, a crnogorski Highway trio kojeg čine Marko, Luka i Petar, nastupio je sa pjesmom "Neko te ima noćas" benda Van Gogh. Žiri je pohvalio njihov nastup, a Tonči Huljić je rekao kako je upravo to njihov muzički profil.

Katarina Nina Simić je otpjevala pjesmu Marije Šerifović "More pelina", koju je posvetila ocu. Nakon pozitivnih komentara žirija, pjevačica se rasplakala.

Tarik Mulaomerović je uz pratnu klavira izveo pjesmu "Ludak kao ja" Željka Joksimovića, dok mu se kasnije na sceni pridružio Adnan Pacoli, te je drugi dio pjesme otpjevao u drugačijem aranžmanu.

"Odličan miks, emocija, sve je izgledalo fantastično, onako kako samo vas dvojica možete da napravite", kazao je Željko Joksimović.

Aleksandra je momcima savjetovala da iz pop pjesama izbace "narodnjačke trilere", dok ih je Tonči Huljić zbog toga pohvalio.

"Pazite na to da ne krećete u komediju i zezanciju i da vam ta kvaliteta ne pobjegne iz ruku samo zato jer se dobro osjećate i preopušteni ste", savjetovao im je Massimo Savić.

Takmičenje je napustila Jelena Đurić, koja je kao "pjesmu spasa" izvela "Imagine" Johna Lennona. Publika je odlučivala između nje i Katarine Nine Simić koja je otpjevala "Zajdi, zajdi" i osigurala svoje mjesto u nastavku takmičenja.

Finalisti X Factor Adrie će nastupiti na koncertu Robbieja Williamsa u Beogradu.