Muzika
711

X Factor: Adnan i Tarik prošli dalje, takmičenje napustio Nikola Marjanović

Klix.ba
Adnan Pacoli i Tarik Mulaomorović će nastaviti takmičenje u X Factoru. Iako su u dijelu takmičenja "kuća sudija" ispali, odlukom glasova publike oni su vraćeni u takmičenje. Povjerenje publike su apsolutno opravdali.
Foto: Alen Hadžić Morris
Foto: Alen Hadžić Morris

Večeras smo u X Factoru imali pravo evrovizijsko veče, budući da će takmičari pjevali najveće hitove ovog prestižnog takmičenja. Od daljeg takmičenja oprostio se Nikola Marjanović.

U večerašnjoj emisiji nastupilo je osam kandidata, dok će se preostalih sedam takmičiti sutra, a emisija će se emitovati također u 21 sat.

Bosanskohercegovački duo Adnan i Tarik oduševili su žiri i rasplesali publiku sjanom izvedbom pjesme “For Real” grupe Athena. Žiri je bio oduševljen i najavio da idu sigurno u finale. Podršku su im pružili i svi oni koji su glasali putem telefona, pa su bez problema prošli dalje.

Dalje idu i grupa 9 Control, Jelena Đurić, Antonio Krištofić, David Temelkov, Nina Simić.

"Pjesmu spasa" morali su otpjevati Nikola Marjanović i Milan Bukilić kako bi odlučili ko će ostati. Nakon sjajnih izvedbi žiri je rekao svoje.

Aleksandra Kovač i Željko Joksimović glasali su za Milana, a Massimo je glasom za Nikolu vratio vratio nadu ovom pjevaču. No, Tonči je svoj glas dao Milanu, tako da se Nikola i definitivno oprostio od ovogodišnjeg X Factora.

Žiri je rekao da je Nikola izuzetno kvalitetan pjevač koji već treba da radi na snimanju albuma, a svesrdnu pomoć ponudio mu je Tonči.