Mora platiti 135.000 funti
0

Wembley kaznio Madonnu?

Sarajevo-x.com
Kraljica pop muzike zaradila je novčanu kaznu od 135.000 britanskih funti jer se nije pridržavala strogog "policijskog sata" kada je održala koncert na stadionu Wembley početkom septembra.

Kako otkriva The Sun, umjetnici koji nastupaju na poznatom londonskom stadionu dužni su okončati svoje nastupe do 22:30, a Madonna je 11. septembra čak 40 minuta duže pjevala i plesala na pozornici u sklopu svoje svjetske muzičke turneje "Sticky & Sweet".

Ako je vjerovati žutoj štampi slavna pjevačica, koja je u augustu proslavila 50. rođendan, morat će Wembleyju platiti 50.000 funti za svakih dodatnih 15 minuta iza dozvoljenog termina.

"Koncert je trebao početi u 20:30, ali Madonna se na pozornici pojavila tek oko 21:00. Posljednju pjesmu je otpjevala u 23:10, tako da je prekoračila dogovoreni termin. Njeno osoblje je bilo ranije upoznato sa mogućim posljedicama nepoštivanja dogovorenog termina, ali ovo je ipak velika kazna, čak i za Madonnu", otkrio je The Sunu neimenovani izvor.

Američka pjevačica, koja je u četvrtak navečer priredila spektakl publici u Budvi, posljednji koncert u Evropi održala je u subotu navečer u Ateni.