Muzika
0

Warner Records prekinuo saradnju s Danni Minogue

NINA
Diskografska kuća Warner Records prekida saradnju s pjevačicom Danni Minogue, sestrom mnogo poznatije australske pjevačice Kylie Minogue, zbog loše prodaje njenog albuma, objavio je časopis Sun.

Kako Sun saznaje, njen album "Neon Nights" nije postigao poseban uspjeh i nije dospio na top liste.

"Danni više neće snimati albume za Warner Records. Ona je postigla nekakav uspjeh, ali nije uspjela prodati dovoljno primjeraka albuma da bi mogla potpisati novi ugovor s našom diskografskom kućom", izjavio je predstavnik Warnera.

"Danni je pomalo razočarana zbog toga, ali je odlučila snimiti novi album za neku drugu diskografsku kuću. Ona piše novi materijal i nada se da će neka manja diskografska kuća sklopiti ugovor s njom. Ovo su teška vremena za pop pjevače, i imam loš predosjećaj da će biti još raskidanja saradnje", rekao je taj predstavnik, čije ime Sun ne navodi.

Nijedna pjesma Danni Minogue nikada nije dospjela na prvo mjesto top lista, ali je njena pjesma "I Begin To Wonder" dospjela na drugo mjesto, a njen posljednji singl "Don't Wanna Lose This Feeling" na peto mjesto svjetskih muzičkih top lista.