Neka šest bude sretan broj!
0

Vukašin Brajić večeras u finalu Eurosonga

Sarajevo-x.com
Vukašin Brajić predstavit će večeras Bosnu i Hercegovinu u finalu Eurosonga, takmičenja za najbolju pjesmu Evrope koje se ove godine održava u Oslu. Nakon što je uspješno preskočio prvu stepenicu samouvjerenom i sjajnom izvedbom pjesme Dine Šarana "Thunder & Lightning" u prvoj polufinalnoj večeri, Brajić u finalu nastupa šesti.

Direktan prenos finala, koje se održava u Telenor Areni, bh. gledatelji će moći pratiti od 21. sat na BHT1. U timu BH Eurosonga vlada veliki optimizam pred večerašnji nastup i svi su uvjereni da će BiH doći do dobrog plasmana ukoliko predstavnici budu jednako dobri kao što su bili u polufinalu.

I ovoga puta Vukašin Brajić će na scenu izaći u pratnji bek vokala Elme Selimović, Danijele Večerinović, Dunje Gelineo-Kajević, Edvina Hadžića i Marka Vulinovića.

Kao što je nedavno istakla Maja Čengić, portparol BH Eurosonga večerašnje finale je prilika da u samo tri minute predstavimo BiH na najbolji mogući način.

Također, tim BH Eurosonga pozvao je sve Bosance i Hercegovce koji borave u dijaspori da podrže našeg predstavnika i pomognu da dođe do što boljeg plasmana.

U Oslu je za večerašnji spektakl sve spremno. Osim Vukašina na scenu će izaći i predstavnici Azerbejdžana, Španije, Norveške, Moldavije, Kipra, BelgijeSrbije, Bjelorusije, Irske, Grčke, Velike Britanije, Gruzije, Turske, Albanije, Islanda, Ukrajine, Francuske, Rumunije, Armenije, Njemačke, Portugala, Izraela i Danaske.

Inače, Njemica Lena Meyer-Landrut sa ritmičnom, lako pamtljivom pjesmom "Satellite", jedna od najvećih favoritkinja publike uoči finala u Telenor Areni.