Muzika
4

Vojislav Dragović za Klix.ba: Svirati sa Pilotima u Sarajevu je za mene velika privilegija

Piše: Edin Isanović
Nekadašnji golman Liverpoola i engleske fudbalske reprezentacije David James prije nekoliko dana boravio je u Beogradu kao gost fudbalskog menadžera i nekadašnjeg golmana Sarajeva Vojislava Dragovića, ali i kao jedan od glavnih aktera novog spota Kikija Lesendrića i Pilota.

Vojislav Dragović je za Klix.ba istakao kako je sa Davidom Jamesom dugogodišnji prijatelj.

"Znamo se od 2008. godine kada smo se upoznali na Svjetskom prvenstvu u slobodnim udarcima. Od tada smo veliki prijatelji, stalno smo u kontaktu. Osim toga, radimo zajedno u Engleskoj neke poslove vezane za fudbal. Kada je Kiki završavao ovaj album rekao sam kako imam čovjeka koji će biti basista. Pozvao sam Davida u Beograd da glumi u spotu. Rekao je da odmah dolazi i tako je i bilo", kazao je za naš portal bivši čuvar mreže tima sa Koševa.

Dragović naglašava kako će uskoro gostovati u Sarajevu, gradu koji, kako kaže, voli.

"U glavnom gradu gostujemo 2. aprila u My Faceu. Kiki i ja smo prijatelji nekoliko godina. Tu muziku obožavam od kada znam za sebe. S druge strane, on zna da ja sviram cijeli život. U novom albumu sam odsvirao nekoliko pjesama i pjevao. Ludo sam privilegovan da sviram sa bendom koji obožavam i Kikijem koji je nevjerovatan autor. Zovem sve ljude da dođu i čuju vrhunsku muziku. Bit će to veče Rock 'n' Rolla po čemu je grad ispod Trebevića i poznat. Sarajevo koje smatram kao svoj grad, ne bih zaobišao. Poslije ćemo možda gostovati u Mostaru i Banjoj Luci. Inače, ja sviram klavir, a možda i zapjevam nešto", kazao je Vojislav.

Dodaje kako mu je žao što FK Sarajevo tog dana igra gostujući meč I što neće moći pogledati utakmicu na Koševu.

"Ja često dođem u glavni grad BiH. Imam puno prijatelja i žao mi je što moj bivši klub baš taj dan igra gostujuću utakmicu protiv Borca. Bez ikakvog laskanja, Sarajevo smatram svojim gradom. Što se tiče kluba, navijam svim srcem. I Slobodu vodi Husref Musemić koji je meni bio šef u bordo svlačionici. Od srca bodrim Husrefa, ali Bordo tim je na prvom mjestu. No, ako tim sa Koševa ne može biti prvak, neka bude Sloboda. Ipak, važnije je da se napravi iskorak u Evropi. Sazrelo je za taj korak dalje koševskog tima. Mislim da je i navijačima to izuzetno važno. Neka i ne budu prvi, ali neka skupe snagu za grupnu fazu Evropske lige", zaključio je Dragović.