Muzika
0

Vlatko Stefanovski u Sarajevu

Sarajevo-X
Jedno od najpoznatijih imena ex-jugoslavenske muzičke scene Vlatko Stefanovski održat će u Sarajevu dva koncerta – 5. i 6. marta u Clubu Coloseum.

Posljednjih je godina Stefanovski sarađivao sa muzičarima poput Manua Katchea, Allana Holdswortha, Pina Paladina ili Johna McLaughlina.

Saradnja sa Miroslavom Tadićem, sa kojim se predstavio na dva izvanredna koncerta na Jazz Festu Sarajevo 2001, rezultirala je albumom “Krushevo”, nakon kojeg je uslijedio i “Live in Belgrade”. Sa grupom pijaniste Bojana Zulfikarpašića snimio je album “Koreni”.

Već gotovo deset godina nastupa sa svojim triom sa kojim je svirao i u klubovima pred 200 posjetilaca i na stadionima pred 15.000 posjetilaca. Muzički kritičari navode kako su kompozitorski opus i gitaristička virtuoznost odlike njegovih nastupa, dok se sam Stefanovski svakim novim projektom dokazuje kao autentičan autor i neprikosnoveni gitarski heroj.

Proteklih je godina Vlatko pisao muziku za filmove pozorišne predstave i balete, od čega se posebno izdvaja soundtrack “Gipsy Magic” za istoimeni film koji je režirao Stole Popov.

Početak oba koncerta je u 22:00.

Konzumacija: 10 KM.