Muzika
2

"Vjeruj u mene": Pogledajte prvi dokumentarni spot Hladnog piva

Klix.ba
Kada je Hladno pivo prije godinu dana ušlo u studio Jurice Ferine i Pavla Miholjevića kako bi snimili novi album, nisu mogli pretpostaviti kako će se priča razvijati.

Danas, godinu dana kasnije, Hladno pivo samo što nije izdalo svoj novi album "Dani zatvorenih vrata", a priča započeta tada polako dobija jasnu sliku.

"Dane zatvorenih vrata snimali smo u prostoru propalog industrijskog kompleksa firme Katran, koji je podsjetnik na mračna vremena kada je Zagreb bio veliki industrijski centar. To je šaka u oko u centru metropole, okolo novi neboderi, u kojima ima svega osim proizvodnje. Snimali smo s producentima iz druge muzičke galaksije, koji rade po principu first take-best take, znači bez puno dosnimavanja i šminkanja. Oni su Jura i Pavle iz benda Svadbas i vrlo su teški ljudi. Jedva čekam da ovo završi i da konačno opet mogu raditi u studiju koji ima wc. A što se samog snimanja tiče mislim da su njih dvojica genijalci", rekao je frontmen Mile Kekin i na najbolji mogući način dočarao kako su mjeseci snimanja albuma izgledali.

Svoje dane u studiju bilježili su kamerama, a kao spontani rezultat svega nastaje spot za pjesmu "Vjeruj u mene" koji je sinoć premijerno prikazan na regionalnom MTV-u.

Videospot za ovu pjesmu treba gledati kao kratki dokumentarac koji prati nastajanje jedne pjesme i jednog albuma te vjerno pokazuje atmosferu unutar benda - bez glumaca, statista, šminkera i stilista.

Ovo je prvi spot Hladnog piva "iz kućne radinosti", a za finalni rezultat dokumentarnog spota zaslužni su, osim HP-a, Marko Dimić Jimmy koji je snimao i Vojan Koceić koji je montirao kadrove.

"Dani zatvorenih vrata", koji se očekuju u drugoj polovini aprila, će biti prvi album koje Hladno pivo izdaje za svoju izdavačku kuću Gajba records, dok je za Srbiju ekskluzivni distributer izdavačka kuća Lampshade Media.