Koncerti u tri grada
0

VIDEO / Veliki povratak Nermina Puškara na muzičku scenu

Sarajevo-x.com
Nermin Puškar
Nermin Puškar
Nakon duže pauze jedan od najboljih vokala u regiji Nermin Puškar se odlučio vratiti pjevanju, te za maj ove godine najavio veliku turneju u tri grada BiH.

U četvrtak 6. maja popularni Puško pjevat će u tuzlanskom Clubu Palma, a dan poslije u sarajevskom Cinemas Clubu/Sloga. Osmog maja zabavljat će Mostarce velikim koncertom u Clubu Oxygen. Svi nastupi počinju u 21 sat, najavljuju organizatori iz agencije Panta rhei.

Puško je kao pjevač izvanrednih vokalnih sposobnosti karijeru počeo u grupi Krug još kao 17-godišnjak. Autorski nagon doveo ga je u Sarajevo i kao frontmen i autor svih pjesama sa bendom Knock Out i albumom "Jednom kad sve ovo..." osvojio je vrhove svih top lista.

Bend Knock Out se raspao 2003. godine, a Puško je nastavio graditi svoju karijeru unapređujući glas u Operi sarajevskog Narodnog pozorišta, te kasnije u New Yorku, gdje je u mjuziklu "Circle" imao jednu od glavnih uloga. Kao pjevač učestvovao je i u velikom broju projekata klasične muzike.

Ovaj svestrani muzičar pored fantastičnog glasa ima i izuzetan autorski talenat, pa se nakon raspada benda posvetio autorskom radu, pisanju tekstova i muzike, a i dalje radi kao studijski muzičar i producent. Ostvario je saradnju sa brojnim veoma uspješnim izvođačima iz regije, poput Tonyja Cetinskog, Marije Husar, Massima Savića, Dine Merlina, Karoline Gočeve i drugih.

Godine 2007. izdao je solo album "Novi svijet", a istoimeni singl i danas je neizbježan na svim radio i TV stanicama.