Muzika
0

Veliki povratak benda The Avalanches

Klix.ba
Nakon šesnaestogodišnje pauze od cijenjenog i nagrađivanog albuma “Since I Left You (2000)”, bend The Avalanches najavio je nov album “Wildflower” koji će biti objavljen 8. jula za XL Recordings.

Prva pjesma sa albuma pod nazivom “Frankie Sinatra” je inspirisana zaraznim, starim karnevalskim zvukom. Robbie Chateru i Tony Di Blasiju pridružili su se Danny Brown i MF Doom sa vokalima, a pjesma ima i dijelove legendarnih tradicionalnih zapisa u izvođenju pjevača kalipso pjesama Wilmotha Houdinija, kao i melodije čuvenog kompozitorskog tandema Rodgers & Hammerstein.

Video su režirali Fleur i Manu (Drake, A$AP Rocky, M83, Movement, Canyons, Skrillex), sniman je u luci New Orleansa, a prati avanture lokalnog stanovništa na vašaru nakon slučajnog konzumiranja halucinogenih droga i gubitka kontrole sa stvarnošću.

U godinama posle objavljivanja “Since I Left You”, ovaj album je zadržao rijetko viđenu vjernost utjecavši na veliki broj producenata u rastućoj industriji digitalne muzike. The Avalanches su postali dio folklora sa čestim glasinama na temu pojavljivanja novog albuma.

“Ono što nas je držalo dok smo snimali album je uvjerenje da je svakodnevno bavljenje muzikom životna sila – životna energija. Slušanje određene pjesme određenog jutra može vam promijeniti dan; može učiniti da svijet izgleda drugačije, mijenjajući način primanja svjetlosti kroz atmosferu tokom cijelog dana. Doslovno može vam promijeniti boje i utisak o vašem svijetu", kazao je Robbie Chater iz The Avalanchesa.