Muzika
0

Veličanstven koncert u čast princeze Diane

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Prinčevi William i Harry uživali su na koncertu održanom u nedjelju povodom sjećanja na njihovu majku princezu Dianu, koja je prije deset godina tragično nastradala. Koncert je održan na stadionu Wembley u Londonu, a najveća imena iz svijeta muzike prisustvovali su događaju koji je organizovan na dan Dianinog 46. rođendana.

Kraljevska braća lično su na bini pozdravili pjevačicu Nelly Furtado i grupu Duran Duran koji su došli odati počast preminuloj princezi i evocirati sve lijepe uspomene na nju.

Princeza Diana poginula je 31. avgusta 1997. u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Koncert koji su organizirali Dianini sinovi ugostio je neke od omiljenih princezinih izvođača kao što su Tom Jones i Elton John, ali i neke muzičare iz mlađe generacije kao što su Kanye West, P. Diddy, Joss Stone i Lily Allen.

Iako su se mnogi nadali da bi Elton John mogao otpjevati "Candle in the Wind", pjesmu koju je izveo na Dianinoj sahrani, to se nije desilo jer je John još 1997. godine kazao da će tu pjesmu otpjevati samo jednom, na Dianinoj sahrani kako bi joj posvetio tu kompoziciju.

Koncertu nije prisustvovao princ Charles i njegova supruga Camila što je u očima javnosti i ispravan potez jer bi u suprotnom pažnja fotografa, publike i medija uopće bila usmjerena na Charlesa i njegovu ženu, a ne na suštinu događaja - sjećanje na Dianu.