Muzika
15

Velahavle, El Karinho i Djarmah večeras nastupaju u Domu mladih

Klix.ba
Sarajevska grupa Velahavle, uz podršku DJ-eva El Karinho i Djarmah, večeras nastupa u Domu mladih, u okviru projekta Muzička scena Kaktus.

Ulaznice za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Projekt Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni danas etablirani bh. izvođači.

U predstojećem periodu će u Domu mladih biti održano još 12 koncerata, na kojima će nastupati afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije. Na svakom koncertu će nastupiti po jedan afirmirani bend / izvođač, najmanje jedan bend/izvođač u usponu, te DJ-evi koji će publiku zabavljati prije početka, u pauzama i na kraju koncerata.

Nakon benda Velahavle, uslijedit će nastupi izvođača Erogene Zone, KZU Ole, Ole PZU Oje, Oje, Killing Jazz Hard Core Baby, Skroz, Zoster...

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator