Dom mladih Sarajevo
0

Večeras "Vrlo dobar festival"

Sarajevo-x.com
U sarajevskom Domu mladih večeras u devet sati počinje "Vrlo dobar festival" na kojem će nastupiti "Kultur Shock", "Elvis Jackson", "Superhiks" i "Atheist rap".

Uoči nastupa, članovi bendova obećavaju višesatnu žestoku svirku, a članovi grupe "Elvis Jackson" najavljuju super žurku i pozivaju publiku da za potpuno uživanje na koncert ponesu opremu za plažu.

Makedonski bend "Superhiks" iako postoji već 15 godina, prvi put sviraju u Sarajevu i također najavljuju lud provod:

  • Ludilo, euforija, ples, smijeh, zezanje, perje leti na sve strane, pozitivno pijanstvo. Eto baš to. Mada, ima tu i puno dobrih artista koji su naši dragi prijatelji, pa se veselimo i druženju sa Đinom Bananom, Raduletom i Popom iz Atheist Rapa, Elvisima - poručuje Petar Mladenovski, basista i vokal skopskog benda.

Novosadski pankeri "Atheist rap" na večerašnjem nastupu ujedno proslavljaju i 20. godišnjicu postojanja, a ovo će im biti i prva svirka nakon što 30. novembra tačno u podne objavili novi album koji se besplatno može skinuti sa njihovog sitea. Kako još nisu uvježbali sve nove pjesme, kažu kako će najviše svirati stare hitove kao što su "Wartburg limuzina", "Blue trabant" i "Sarajevo".

  • Daću sve od sebe da ovo bude finale proslave 20 godina grupe Atheist rap iz Novog Sada, u svakom pogledu. Činjenica da će novi album izaći par dana pre, neće me poremetiti, tekstove pojedinih numera s istog, tek, lagano, usvajam! Pozdrav svim dobrim ljudima, veselimo se unapred! - kazao nam je pjevač "Atheista" Aleksandar Popov poznat i kao Dr. Pop.