Dani muzike u Sarajevu
0

Večeras u Zetri dodjela muzičke nagrade Indexi

Sarajevo-x.com
Koncertom Josipe Lisac u Olimpijskoj dvorani Zetra sinoć su otvoreni Dani muzike u Sarajevu, koji će trajati i naredna dva dana.

U okviru ove manifestacije večeras će se u dvorani Zetra održati dodjela najveće bh. muzičke nagrade Indexi, a svi posjetioci ovog vrhunskog događaja uživaće u pjesmama Josipe Lisac, Vlatka Stefanovskoga, Kemala Montena, Draga Mlinareca, benda Pro arte, Teške industrije, Van Gogha, Lake, Hladnog piva, TBF, No Rules, Dunje Knebl...

Ovogodišnji izvođači nominirani su u osam kategorija, a dobitnike trofeja saznat ćemo na večerašnjoj ceremoniji.

Kako su već ranije najavili organizatori, makedonski pjevač i gitaristaVlatko Stefanovski će primiti nagradu "Bodo Kovacević" koja se dodjeljuje najboljim gitaristima, grupa Kultur Shock je nagrađena za "poseban doprinos za afirmaciju domaće muzike u svijetu", Kemal Monteno za svoj "globalni doprinos muzici", Teška industrija, odnosno Ivica Propadalo za "dizajnerski iskorak" ostvaren posebno originalnom kreacijom omota albuma "Kantina", Pro arte su novi članovi Dvorane slavnih, Josipa Lisac je proglašena za regionalnu "rock ikonu", dok su dobitnici nagrade za životno djelo Fadil Redzić i Drago Mlinarec.

Program će otvoriti Teška industrija, koja će izvesti pjesmu koja ove godine simbolizira ceremoniju – obradu pjesme Indexa "Pružam ruke".