Muzika
1

Večeras promocija novog albuma Katje Šulc

Klix.ba
Slovenska umjetnica Katja Šulc
Slovenska umjetnica Katja Šulc
Slovenska umjetnica Katja Šulc večeras će sa početkom u 21:00 sati u sklopu programa internacionalnog festivala Sarajevska zima 2013., u caffe clubu Gogo premijerno predstaviti svoj novi album bosanskohercegovačkoj publici.

Katja će predstaviti album “Twisted Delight”, koji spaja isprepletene poetske tekstove originalno nastale na radionicama u New Yorku i urbane ritmove kreirane od strane producenta Piera (RootsInSession Sound, Badmood Recordings), popraćene sa jazz trubačem Igor Matkovićem. U petak, u sklopu sarajevske promocije ovog albuma, publika će imati priliku poslušati ove umjetnike u živo na sceni u caffe clubu Gogo.

Ovo će ujedno biti drugi Katjin nastup u caffe clubu Gogo, s obzirom da je upravo njen nastup obilježio početak Late Nite Programa Magacin Kabarea koji se od decembra 2010. godine izvodi u prostoru caffe cluba Gogo.

Ovom prilikom pozivamo predstavnike medija, da nam se pridruže u petak 15.marta u 12 sati na press konferenciji na kojoj će se prisut-nim obratiti predsjednica Magacin Kabarea Zana Marjanović i um-jetnica Katja Šulc.

Katja Šulc je pjevačica/tekstopisac iz Ljubljane. Studirala je muziku u Sloveniji, te je prihvaćena na “New School – Jazz & Contemporary music” programu 2005. godine.

Njeno stvaralaštvo kreće se između nekoliko žanrova: od jazza, šansone, poezije postavljene u muziku u kombinaciji sa urbanim ritmovima. Širu publiku je stekla sa njenim debitantskim albumom “Mila” (Sanje, 2008), koji je spojio muziku sa poezijom slovenske glumice i pjesnikinje Mile Kačič.