Bh. Eurosong show
0

Večeras premijerna izvedba pjesme "Munja i grom"

Sarajevo-x.com
Vukašin Brajić
Vukašin Brajić
Večeras u 21 sat na bh. Eurosong showu Vukašin Brajić će premijerno predstaviti pjesmu "Munja i grom" autora Dine Šarana. Pjesma će biti premijerno izvedena iz studija A RTVBiH, a gledaoci će moći pratiti direktni prijenos showa kojem će prisustvovati predstavnici Srbije, Hrvatske, Makedonije i Poljske.

"Nisam uzbuđen jer ne stižem ni da razmišljam o tome s obzirom na to koliko posla imamo. Ne znam da li ću biti svjestan svega i kada izađem na pozornicu", kazao je za Sarajevo-x.com Vukašin Brajić, predstavnik BiH na 55. takmičenju najbolje pjesme Evrope u Oslu.

Bh., ali i evropska publika večeras će po prvi put čuti pjesmu "Munja i grom" čiji je autor muzike i teksta Dino Šaran, frontmen benda "Letu štuke".

"Ne znam kako će publika reagovati jer većinom pjesme koje se sviđaju meni ne sviđaju se publici. No, s obzirom da je autor Dino Šaran, i to se veoma lako može preoznati u pjesmi, nadam se da će dobro proći", istakao je Brajić.

Bosanskohercegovačka publika će večeras također imati priliku da "upozna" i Aleksandera Rybaka, pobjednika takmičenja za pjesmu Evrovizije 2009.

Bh. Eurosong show će se uživo emitovati BHR1, BH Radiju 1, BHRT portalu, te na zvaničnoj stranici Eurovision Song Contest.

Takmičenje za pjesmu Evrovizije ove će godine 25., 27. i 29. maja ugostiti Oslo u Norveškoj, a bh. predstavnik nastupa 25. maja u prvoj polufinalnoj večeri.