Muzika
0

Večeras počinje 11. Mostar blues & rock festival

Klix.ba
Međunarodna smotra blues i rock autora počinje večeras u Mostaru koncertom koji je posvećen ulozi usne harmonike u bluesu.

Na ovogodišnjem izdanju ove tradicionalne muzičke smotre nastupit će čak jedanaest grupa, a organizatori su uspjeli osigurati nastupe izvođača kao što su Grammyjem nagrađeni Sugar Blue, kultni sastav Ten Years After i američki gitarski virtuoz Lance Lopez. Bit će održani i koncerti popularnih bendova, kao što su Drugi način, Yu Grupa, Urban & 4 i Partibrejkers.

Program

  1. jula MC Pavarotti Harmonica Stories – 21 sat Mar Mar Blues (BiH) Blue Family feat. Pera Joe (SRB) Sugar Blue (USA)
  1. julaSC Kantarevac – 21 sat Bad Blues Band Bulevar (BiH) Drugi način (CRO) Ten Years After (UK) Yu Grupa (SRB)

  2. juli - SC "Kantarevac" – 21 sat PistolEro (BiH) Urban & 4 (CRO) Partibrejkers (SRB) Lance Lopez (USA)

Organizacioni tim festivala poziva sve zainteresovane da prisustvuju masterclass radionici koju podržava British Council, a koju će održati članovi legendarne grupe Ten Years After.

Osim muzičkog dijela bit će održane i radionice, a bit će vrlo interesantno čuti detalje o legendarnom Woodstock festivalu na kojem su nastupili, o vremenu kada je u grupi svirao gitarski heroj Alvin Lee, kao i o najznačajnijim studijskim radovima.

Masterclass radionica će se održati u MC Pavarotti, u petak, 19. jula od 11:45 sati, a otvorena je za sve zainteresovane.