Muzika
1

Večeras otvaranje Exit R:Evolucije 2013!

FENA
Svečano otvaranje Festivala Exit R:Evolucije 2013! bit će upriličeno večeras u 20.00 sati na glavnoj bini u Novom Sadu.

Festival će trajati od 10. do 15. jula do ranih jutarnjih sati na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Tokom ovih pet dana, Exit će ugostiti oko 2.000 akreditovanih izvođača (kako muzičkih tako i nemuzičkih sadržaja), na više od 20 bina i posjetioce iz više od 60 zemalja sa svih kontinenata.

Otvaranje počinje uz producenta Nile Rodgersa & Chic, hor Viva Vox, uz Marčela i Iskaz i uz nesvakidašnju ceremoniju otvaranja, koju će izvesti međunarodne performans trupe Area 51, Arcadia i domaće - Alternacija i Duplo Dno. Oni će ispričati priču o energiji, o ljubavi i r:evoluciji, koja će obilježiti ovogodišnji festival. Nako nastupa Chic, večer će zatvoriti Xilient u okviru UKF X-bass programa.

Ove godine na Exitu su istinske legende, novi projekti, zvijezde i vrhunski izvođači. Atoms for Peace iza koga stoji spiritus movens Radiohead-a Thom York, pojačan Flea-om iz R.C.H.P., producentom Radiohead-a i bubnjarom R.E.M. Nick Cave po prvi put dolazi sa The Bad Seeds-ima i najnovijim albumom. David Guetta donosi do sada neviđenu produkciju i specijalni nastup. Snoop Dogg dolazi ne samo sa novim albumom, već i novim pseudonimom - Snoop Lion.

Po prvi put bit će i festival u okviru festivala, jedino evropsko izdanje Warriors Dance festivala ove godine, sa publici omiljenim - The Prodigy u glavnoj ulozi. Rudimental, Diplo, Ana Popović, Moonspell, Eric Prydz, Fatboy Slim i još mnogo, mnogo imena obilježit će ovogodišnji festival.

Na festivalu će biti i tajnih zabava, chill i fun zona i mnogo toga zbog čega će ovogodišnji Exit biti veoma poseban.

Glavna bina festivala bit će duga preko 30 metara, sa do sada najboljim ozvučenjem i sa rasvjetom koja će se svaki dan mijenjati i evoluirati, pa će i sam stage svaki dan izgledati drugačije.

I ove godine pripremljen je živi prijenos festivala putem internet društvenih mreža (Facebook, Twitter, YouTube, Flickr, SoundCloud, Mixcloud).