Muzika
0

Večeras finale Jaeger Music Nighta 2011.

Sarajevo-x.com
Večeras, 1. decembra, u Cinemas Clubu u Sarajevu će se održati finale programa Jaeger Music Night 2011. U muzičkom okršaju koji će odlučiti o pobjedniku programa Jaeger Music Night 2011 snage će odmjeriti bendovi finalisti - Polaroid Trip iz Sarajeva i Hetrem iz Širokog Brijega. Specijalni gosti finalne večeri programa Jaeger Music Night 2011 bit će izvrsni hrvatski rock bend Majke. Ulaz na ovaj događaj, koji počinje u 22 sata, je besplatan

Publika će za svoje favorite moći glasati pomoću glasačkih listića tokom samog koncerta, ali i putem SMS poruka također tokom samog koncerta (na broj 091 410 701, porukom Band 1 za Polaroid Trip i porukom Band 2 za Hetrem). O pobjedniku će odlučiti zbir direktnih glasova publike i broja glasova putem SMS poruka.

Bend Polaroid Trip nastao je u maju 2010. godine, a ubrzo nakon toga počinju snimati prve pjesme na našem jeziku. Težnja benda je da stvara pjesme sa specifičnim balansom melodije, osjećaja i energije umotanim u moderni zvuk i ritam.

Hetrem je thrash metal bend iz Širokog Brijega, nastao 2007. godine, koji je isprva svirao obrade pjesama popularnih rock i metal bendova, nakon čega su počeli izvoditi vlastite, autorske pjesme.

Bend Majke koji će nastupiti kao specijalni gost finala Jaeger Music Nighta 2011 jedan je od najpoznatijih hrvatskih rock sastava. Iza sebe imaju osam albuma, a ove godine su izdali novi album Teške boje.

I ove godine pobjednicima programa Jaeger Music Night bit će osigurano snimanje prvog albuma. Nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa, a u pitanju su novčani bonovi za muzičku opremu.

Sve dodatne informacije o programu Jaeger Music Night 2011 možete pronaći na web-stranici www.jaegermusicnight.ba.

Jaeger fun box

Posjetite Facebook stranicu Jägermeister Bosna i Hercegovina te postavite fotografije najboljih trenutaka sa Jaegermeisterom na Jäger Fun Box i učestvujte u nagradnoj igri.